Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La democràcia, compatible amb el capitalisme?

Una urna en las elecciones generales de junio del 2016.

Una urna en las elecciones generales de junio del 2016. / FERRAN SENDRA

"La democràcia és compatible amb el capitalisme?", es preguntaven fa poc en un programa de la tele. I jo penso: el capital és necessari. El que no sé si tots els 'ismes' indiquen defecte. Si el capital-isme significa, no la necessitat de diners per crear treball i prosperitat, sinó que vol dir que en la societat hi ha cada cop més desigualtats perquè alguns retenen els diners que correspondrien a altres (és a dir, roben amb certa elegància i impunitat), llavors la democràcia és difícil o fictícia.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La sobirania del poble necessita principalment de l'honradesa íntima de cada ciutadà: que cadascun de nosaltres ens proposem seriosament lluitar per fer el bé, lluitar per a procurar pels altres, evitant l'egoisme tan enganxat malauradament a la naturalesa humana.

Si no hi ha comportaments honrats, llavors els ciutadans passen a viure sota el domini d'uns quants, que s'imposen amb els seus robatoris, amb comportaments antinaturals que omplen la societat d'inseguretat i lleis restrictives.

Llibertat, seguretat i democràcia han de tenir un fonament: honradesa, veritat i bondat lluitades a fons.

Participaciones de loslectores

Másdebates