Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El mànager, el canvi en el model de lideratge

La Tierra por la noche, en un conjunto de fotos ensambladas capturadas por el satélite estadounidense Suomi NPP.

La Tierra por la noche, en un conjunto de fotos ensambladas capturadas por el satélite estadounidense Suomi NPP.

Segons la definició del diccionari, mànager és '"la persona responsable de gestionar una organització". Tanmateix, si cerquem el mot 'cap', ens trobem amb la següent definició: "La persona que es troba en una posició superior jeràrquica i que té facultats per a manar als seus subordinats". És ben curiós, doncs actualment ja no tenim caps, sinó que els hem canviat pel nou mot anglès mànagers; va molt més enllà d'una senzilla traducció o un anglicisme. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L'actual model de lideratge assenta els seus ciments en la capacitat d'influència del mateix sobre els seus col·laboradors (fixeu-vos en el canvi de concepte, de subordinats a col·laboradors) i dotar-los d'aptituds de lideratge sobre les seves tasques. Amb el nou model de lideratge no hi té cabuda la que abans denominàvem 'bronca del cap', i menys davant els companys o clients.

Una estructura sòlida i coordinada amb els treballadors de l'organització juntament amb l'acció enriquidora del 'feedback' assegura al nou mànager la clau de l'èxit. Més canvis? Dins d'aquest nou concepte, les demandes per part del cap de treballar després del final de torn per avançar feina han donat pas a la conciliació laboral, i al tan proliferat teletreball (ja que estem utilitzant termes anglesos, en podem dir 'home office').

El cicle que ara denominem 2.0 ha donat pas a un nou model de lideratge molt més proper i humà, on la motivació del treballador ha sortit guanyant amb el canvi, i amb ella la productivitat i el rendiment de l'assalariat.

Participaciones de loslectores

Másdebates