Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Del 902 al 012: un peatge telefònic

Fa escassos anys, un conductor que volia conèixer l'estat de les carreteres, especialment en període hivernal, trucava a un número 900, de la Dirección General de Carreteres i, amb caràcter gratuït, l’informaven amb tot luxe de detalls. Tràfic va ser transferit a l'anterior govern de la Generalitat, el de CIU i, com en un obrir i tancar d'ulls, el 900 va desaparèixer per transformar-se en un 012, pagant això sí, un elevat cost per la trucada. Avui, trucar, per exemple, a la Policia Municipal de Barcelona per una emergència, és a dir, al 092 no és gratuït, tant mateix el seu equivalent de la Policia Nacional, el 091. Són tots telèfons de pagament. Si s’ha de donar la lectura dels comptadors a una empresa de serveis com pot ser FECSA-ENDESA, comprovaran que, s’ha de trucar a un 902, i així segueix i segueix i cada dia més. Per trucar a la Generalitat s’ha de fer marcant un 012 si es fa des de Catalunya, però si s’ha des de la resta de l’Estat, és un 902. Poden comprovar-ho. Ah, fins hi tot es paga per trucar al telèfon d’emergències 112.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Per altra part, la disposició transitòria segona del Codi de consum de Catalunya disposa que les obligacions establertes en el Llibre II i que no estaven recollides en la normativa anterior seran exigibles a les empreses i entitats subjectes en l'àmbit d'aplicació del Codi una vegada transcorreguts 6 mesos des de la seva publicació. Atès que el Codi es va publicar el 23 de juliol de 2010, el termini màxim d'adaptació serà el 23 de gener de 2011. No obstant això, quan es tracti de microempreses o petites i mitjanes empreses, d'acord amb la definició que ve recollida en la Recomanació de la Comissió Europea CE/2003/361, de 6 de maig (Diari Oficial de la Unió Europea, sèrie L-124, de 20 de maig de 2003) el termini d'adaptació és d'un any. Per tant, les noves obligacions recollides en el llibre II del Codi de consum seran exigibles a totes les empreses a partir del 23 de juliol de 2011.

L'article 211-4 apartat b del Codi de consum estableix que si l'empresari o empresària desitja oferir a les persones consumidores un telèfon o telèfons d'atenció a la clientela pot utilitzar tots els sistemes de numeració existents, excepte aquells que tenen la consideració de nombres de tarifació addicional i, curiosament no s’ha està complint.

Per finalitzar, Independentment de l’anunciada i temuda “retallada” es podrien posar d'acord els responsables polítics - aquests que ara ens pidolen el vot -  per tal de que els soferts ciutadans puguem exercí els nostres drets sense tenir que pagar un peatge telefònic. Per cert,  parlant de peatges la meva pregunta és ¿Quan acabarem de pagar els peatges de les autopistes?  S’ha n’han adonat que les autopistes més cares que tenim a Catalunya, són, precisament, les que administra la Generalitat? Predicar és una cosa i donar blat una altra.

Participaciones de loslectores

Másdebates