Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La CUP i JxSí, una unió impossible

Fotografía de la movilización de la ANC en motivo de la Diada de Catalunya el septiembre del 2016 en Barcelona.

Fotografía de la movilización de la ANC en motivo de la Diada de Catalunya el septiembre del 2016 en Barcelona. / FERRAN NADEU

Veient el panorama polític que tenim ara mateix a Catalunya, amb una CUP cada vegada més radicalitzada, i que segons els mitjans ja crida a escombrar el "poder polític i econòmic", i amb un PEDECat indignat amb aquesta formació antisistema, però de la que depèn per a governar, jo em pregunto si podrem arribar gaire lluny tots plegats.

La resposta és, amb tota seguretat que no. O això, o convertir la Catalunya que tots coneixem, en una relíquia d'uns sistemes polítics, que, afortunadament, ja gairebé han pasat a la Història, però que la CUP vol, literalment, desenterrar i convertir-nos en una espècie de República maoista-leninista-castrista-chavista i amb l'annexió corresponent dels anomernats Països Catalans.

I mentrestant, tant el PEDECat i ERC -que molt amics, diguin el que diguin, tampoc és que ho siguin, tot i que de moment guarden les formes, al menys de cara als ciutadans- volen tirar pel dret. Prescindint no solament de les lleis espanyoles, que ens agradin o no són les nostres igualment, si no fins i tot de les lleis i protocols internacionalment reconegudes, començant per les de la ONU i acabant amb les de la UE. O sigui, per acabar i per què ho entengui tothom, amb aquest panorama, no ens en sortirem. No pot acabar bé de cap manera el que ja va començar malament.   

Participaciones de loslectores

Másdebates