Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

A la Costa Brava no hi cabem tots

Dónde: Sant Feliu. Salida 312 desde la C-31 y seguir hacia Sant Pol. Ocupación: Alta. Para familias

Dónde: Sant Feliu. Salida 312 desde la C-31 y seguir hacia Sant Pol. Ocupación: Alta. Para familias

Aquestes darreres setmanes, que son el preàmbul de l'etapa de màxima activitat turística i de vacances estiuenques per els que treballem tot l'any i tenim aquest estrany costum de fer vacances, he sigut testimoni d'un fenomen que comença a ser preocupant

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Des de fa un temps, fer vacances i anar a segons a quins llocs s'ha convertit en un veritable seguit d'incomoditats, inconvenients, incongruències i sobre tot despropòsits. I és que em sembla que la causa és clara: hi ha massa gent, no hi cabem tots.

Si anem a una d'aquestes magnífiques platges de la Costa Brava, no hi ha on aparcar el cotxe. I si ho aconsegueixes, hauràs de fer un llarg camí fins arribar a refrescar-te el peus al mar. Això sí, ho faràs en una esplèndida i paradisíaca cala d'aquestes que tenim els privilegiats que vivim en aquestes terres tant boniques. I després de banyar-te, si és que ho has aconseguit sense fer nosa, ni se t'acudeixi voler fer l'aperitiu ni dinar en lloc perquè està tot ple, si no has fet una reserva dies i dies abans. Es pensaran que estàs sonat. ¿Què vol dinar sense reserva? Doncs farem un entrepà i un refrecs per sortir del pas, penses. I, sí, faràs una cua a qualsevol establiment, a canvi d'un producte de poca qualitat i car, molt car. 

Així dons acabaràs tornant al cotxe i fugint. I ni parlar-ne d'anar a algun lloc per la nit, a gaudir d'uns d'aquest meravellosos espectacles d'estiu o a un festival de música dels tan promocionats dia rere dia. Tot venut, no hi ha entrades. No em diguin més que vagi a Calella a gaudir i escoltar havaneres perquè ja fa mesos que s'han exhaurit les localitat.

Quan un lloc està ple, no ens hi deixen ni hi podem anar. En canvi, a l'estiu i a la costa, tot si val. No hem de fer promoció cada dia d'un escenari irreal, d'un panorama fals que no es correspon amb el que trobaràs. Ja sé que tothom vol guanyar-se la vida, tothom vol fer negoci i amb aquesta excusa ens vendran el que els hi sembli, però potser que ens ho pensem una mica i algú dels que manen, hi prengui cartes en el assumpte.

Jo per si un cas ja he fet una reserva a una restaurant de la Costa Brava per l'estiu del 2018. Aquell dia segur que dinaré, a menys que no hi pugui arribar, que també podria donar-se el cas.

Participaciones de loslectores

Másdebates