Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Contra el fracàs escolar, cal acabar amb les 'escoles-gueto'

Alumnos de la escuela Rambleta del Clot, que este curso ha iniciado el giro hacia la educación innovadora.

Alumnos de la escuela Rambleta del Clot, que este curso ha iniciado el giro hacia la educación innovadora. / JOAN CORTADELLAS

El 13 d'abril vaig llegir a EL PERIÓDICO l'article 'Un jove de Ciutat Vella té vuit vegades més risc de fracàs escolar que un de Sarrià' i voldria aportar un element que no s'esmenta en relació a l'estudi, encarregat per la Fundació J. Bofill i publicat fa 10 anys, que va desenvolupar el Sr. Ferran Farré, Catedràtic d'Educació Comparada a la UAB i Director de l'Estat de l'Educació a Catalunya. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A l'anàlisi realitzat per Farré, queda palès que quan en un curs escolar hi ha el 25% o més de nenes i nens d'altres nacionalitats nouvingudes, el 40% d'aquest 25% seràn de fracàs escolar. Les escoles que presenten aquests percentatges són les que coneixem per 'escoles-gueto'. La solució a aquest problema és distribuir els nens i nenes per totes les escoles del municipi, per tal de no arribar al mínim del 25% d'alumnat de primera generació d'immigració. Aquestes gestions estan, sobretot, en mans del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, però també en són responsables els Governs Municipals i les Comissions de Govern dels Districtes. 

El Consistori de Barcelona hauria de tenir en compte aquesta informació i posar-se en contacte amb el catedràtic Ferran Farré per trobar solucions

Qui redacta aquest escrit ha tingut una dedicació professional de 41 anys a l'Educació a E.G.B. i a Infantil i Primària, com a Especialista d'Educació Musical, Tutor, Cap d'Estudis i Director, en diverses escoles de Barcelona i Àrea Metropolitana, des d'Escoles del C.E.P.E.P.C. a escoles-gueto amb el 87,15% d'alumnat de primera generació estrangera nouvinguda. I a totes les meves alumnes i alumnes els porto en el meu cor.

Participaciones de loslectores

Másdebates