Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Conductor, respecti les normes i els ciclistes

La parada de Bicing de plaza de Catalunya.

La parada de Bicing de plaza de Catalunya. / DANNY CAMINAL

M'agradaria respondre a la carta 'Ciclista, respeta los semáforos', en la que el lector Javier Martin carrega contra un suposat incompliment de les normes per part dels ciclistes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El lector afirma que al girar des de Travessera de Gràcia, cap al carrer Joaquim Ruyra (entenem que circulant en cotxe), té preferència gràcies a un semàfor verd, mentre que els ciclistes el tenen vermell que se'l salten. Malauradament, Javier Martin no menciona que al costat del semàfor verd hi ha un altre àmbar intermitent, fet que indica que el gir a l'esquerra s'ha de fer amb precaució i cedint el pas al vehicles i vianants que circulen en trajectòria perpendicular a la seva.

D'altra banda, el semàfor del carril bici només està vermell els primers 12 segons en que els cotxes poden fer el gir, quedant en àmbar intermitent els 46 segons restants. En aquest cas, al creuar-se la trajectòria del carril bici amb la dels cotxes que giren, ambdós tenint semàfor àmbar, la preferència és dels ciclistes tal i com s'indica al punt 2.2 de l'article 14 de l'Ordenança de Circulació de Vianants i de Vehicles ( 'La circulació pel carril bici dóna prioritat de pas a les bicicletes respecte als vehicles a motor i també quan els vehicles a motor realitzin, a les calçades, maniobres de gir a dreta i esquerra i tallin el sentit de la marxa de la persona ciclista.'). A més, aquesta preferència dels ciclistes respecte els cotxes queda senyalitzada mitjançant senyalització horitzontal, amb l'anomenada 'catifa vermella' que hi ha pintada al terra.

Em preocupa saber que alguns conductors no veuen alguns dels semàfors i desconeixen la normativa vigent, posant en perill als que circulem amb bici.

Participaciones de loslectores

Másdebates