Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Conciliació: la quantitat d'hores amb els fills sí importen

Padres y niños, a la entrada de un colegio de Madrid.

Padres y niños, a la entrada de un colegio de Madrid. / J. J. Guillén (EFE)

Es parla molt de la conciliació laboral i familiar però el resultat no és el que calia esperar. Penso que si les tasques domèstiques fossin remunerades (no deixa de ser un treball), en les famílies amb criatures el pare o la mare es podrien dedicar durant els primers anys que són els més importants a educar-los com cal. No seria necessari que els pobres nens es passin tot el dia fora de casa fent activitats extraescolars que en la majoria dels casos es fan perquè no hi ha ningú a casa que pugui tenir cura d'ells.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els pares gaudirien dels fills i a la inversa. Podrien dinar a casa en família i jugar amb els pares, que hauria de ser un dret. Són etapes, i passada aquesta, s'hauria de facilitar retornar l'accés al treball que es tenia, mitjançat un reciclatge o el que calgui. En la societat actual, les famílies que "tenen la sort" de treballar" els dos han de pagar algú que ajudi en les tasques domèstiques i/o que tingui cura dels nens mentre els pares es perden molts moments que són irrepetibles.

D'altra banda, hi ha els pares amb un futur no gaire engrescador. Amb la importància que tenen, l'experiència que aporten, la paciència que desenvolupen amb els petits i que estan abocats a acabar els seus dies en un geriàtric, asseguts en una cadira i mirant a terra perquè han perdut l'interès per viure, sense cap al·licient

Sé que aquesta reflexió en els moments que ens ha tocat viure potser no són els més adequats, per hem de ser conscients que molts problemes que pateixen els nens i adolescents són perquè els referents han estat virtuals. Ens enganyem amb el "val més la qualitat que la quantitat", etcètera.

Si volem una societat diferent, cal fer canvis. Com algú va dir "si volem resultats diferents, no podem continuar fent el mateix".

Participaciones de loslectores

Másdebates