Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Celebrar el Dia Internacional de la Pau no és cap absurd

Varios voluntarios ayudan a refugiados a su llegada a la isla de Lesbos.

Varios voluntarios ayudan a refugiados a su llegada a la isla de Lesbos. / AP / PETROS GIANNAKOURIS

El passat 21 de setembre es va celebrar el Dia Internacional de la Pau. Aquest fet bé pot semblar una burla, quan per tots és conegut que tan sovint els mateixos països capdavanters en el suposat bon ordre mundial, els encarregats d'establir-hi les treves o d'organitzar les conferències de pau són, alhora, els màxims exportadors d'armes. Es fa difícil no veure-hi en tot plegat un absurd. No obstant, la celebració cal fer-la, ni que sigui per evidenciar aquest absurd i confiar que alguna consciència amb poder s'hi vegi interpel·lada.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A hores d'ara la violència continua sent allò que força milers de persones a haver de fugir de casa per mirar de trobar acollida en països sense guerra, els quals a la vegada que els posen tots els entrebancs per rebre'ls, són, molts d'ells, els fabricants de les armes de què fugen.

Si els dies internacionals es fan quan cal posar l'atenció en algun motiu concret, aquest dia dedicat a la pau està més que justificat en un món on cada vegada hi ha més diferències socials i econòmiques, on les injustícies són, per a molts, l'únic pa de cada dia, on l'egoisme d'uns pocs amb poder de decisió passa per davant del bé de la col·lectivitat, on les diferències religioses es converteixen en justificació per actuar amb violència, on...

En l'esperança, però, faig meu el símbol i el poder del colom de la pau que va pintar Picasso.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates