Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El català s'empobreix i s'assembla cada vegada més al castellà

El català sembla gaudir de bona salut, però la llengua que parlem s’empobreix i s’assembla cada vegada més al castellà. La llista de barbarismes, construccions mal fetes o mots poc genuïns que podem llegir i sentir quotidianament és molt llarga, i els mitjans també en són responsables.

Entretodos

¿Crees que la Catalunya independiente debe tener uno o dos idiomas oficiales?

Escribe un post con tu opinión sobre el manifiesto del Grupo Koiné

Per posar un exemple, a les tertúlies, tan populars actualment a ràdios i cadenes de televisió, en lloc de català es parla “catanyol” per part d’alguns participants. Tan savis que són, i no tenen en compte que escampen arreu del territori una ignorància o deixadesa lingüística que s’encomana, i vulgaritza i perjudica la parla. En el cas del català, tan importants són les idees com el bon ús de l’instrument per expressar-les.

El que costa més d’entendre, però, és que els mitjans no exigeixin més rigor i cura a periodistes i col·laboradors per la gran responsabilitat que tenen com a difusors de la llengua que són. El perill és gran, i s’hauria de filar més prim abans no sigui massa tard. 

Participaciones de loslectores

Másdebates