Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta d'una professora de castellà: "Ensenyem a respectar les opinions, no a odiar a Espanya"

Una alumna de P-3 juega en el colegio Sagrera de Barcelona, el pasado septiembre.

Una alumna de P-3 juega en el colegio Sagrera de Barcelona, el pasado septiembre. / ALBERT BERTRAN

Altre cop fent servir l'ensenyament per escalfar encara més el tema. Sempre he pensat que vostès els polítics estan molt lluny de la realitat, del dia a dia de les aules, de les escoles. Però senyor Albiol, vostè viu aquí, té família escolaritzada a les nostres escoles (suposo) i no em puc creure que alguna cosa dins seu no el neguitegi quan diu el que diu.

¿A quina escola s'ensenya a odiar Espanya? No val parlar amb ambigüitats, això és massa seriós. Parli vostè amb noms. És una escola de primària? Són varies? Són Instituts de Secundària? Escoles Bressol? De quina localitat? Li demano que ho faci públic pel bé de la nostra comunitat educativa i de totes les persones que l'escolten.

Si no ho fa, pensaré que vostè només vol posar més llenya al foc, que vol fer mal, que vol desprestigiar a un col·lectiu que lluny d'adoctrinar a ningú s'esforça per posar pau, ensenyant a respectar les diverses opinions i els drets de les persones. Un col·lectiu que ensenya a resoldre els conflictes fent servir les paraules i no la violència. Un col·lectiu que estima la seva feina i que està convençut com deia Nelson Mandela que "l'educació és l'arma més poderosa per canviar el món".

Senyor Albiol, no ho compliqui encara més i no digui el que no és. A l'escola ensenyem a dir la veritat encara que de vegades ens costi. L'hi demano jo, una docent més que imparteix Llengua i Literatura Castellana, des de fa 25 anys a una escola de Barcelona. Enamorada de Lorca, Machado, Góngora, Galdós, Calderón, Unamuno i Valle-Inclán. I això és el que ensenyo cada dia i no, no els hi ensenyo a odiar Espanya.

Participaciones de loslectores

Másdebates