Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta d'una pagesa: Evidència de la difícil convivència amb els caçadors

La escopeta y la ropa que usaba el cazador que ha matado a dos agentes rurales. 

La escopeta y la ropa que usaba el cazador que ha matado a dos agentes rurales. 

Esfereïts coneixíem la notícia de la mort de dos agents rurals mentre feien la seva feina a mans d'un caçador que, en veure's descobert en una infracció, va decidir disparar-los al cap, causant-los la mort. Va per davant el nostre sentit condol a familiars i amics de les víctimes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La brutalitat de l'acte és extrema i posa de relleu una situació que els pagesos fa temps que venim denunciant. Parlo com a pagesa del Camp de Tarragona que ha experimentat en nombroses ocasions la por de poder ser víctima de la impunitat amb la que passegen molts caçadors per les finques en les que estem treballant.

Estem farts d'estar recollint olives i sentir de fons els trets de les armes dels caçadors, tot i estar prohibit caçar durant el temps de recol·lecta. Els sentim cada cop més a prop fins que ens els trobem trepitjant el nostre terreny. Acostar-nos a ells per interpel·lar-los i demanar-los que marxin és posar-nos en risc, però ho fem perquè el perill de rebre un tret mentre estem treballant és real: els cartutxos de les perdigonades els veiem escampats a terra. La seva resposta acostuma a ser plena de menyspreu i supèrbia. Se saben poderosos perquè van armats, davant una colla de pagesos absolutament exposats.

Hem interposat nombroses denúncies, ja que és una situació que es repeteix any rere any. Però la denuncia és un mer tràmit sense conseqüències.

Tristament ha passat el pitjor que podia passar: dos agents rurals han mort assassinats mentre feien la seva feina a mans d'un caçador. Queda en evidència l'incompliment de la normativa i els mecanismes de control de la caça, el poder del lobby caçador, la vigilància deficient i la desprotecció absoluta de la pagesia o altres professionals mediambientals que treballem desarmats.

Si res no canvia arran d'aquesta desgraciada situació, no ens estranyem si la propera víctima és un pagès o una pagesa. No ens conformem pensant que és un fet aïllat: cal aprofundir, conèixer i prevenir.

Participaciones de loslectores

Másdebates