Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta d'una exjugadora del Barça: "Agustí Montal va ser el pare del futbol femení. DEP"

Agustí Montal Costa, en su época de presidente del club azulgrana.

Agustí Montal Costa, en su época de presidente del club azulgrana.

Coneixedores de la mort d'Agustí Montal, ens vénen al cap moments difícils i inoblidables de les nostres il·lusions juvenils, que sense el seu suport no haguessin estat possibles.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Agustí Montal, llavors el nostre president i sempre en el record de les pioneres del Futbol Femení del Barça, es va avançar als temps, va donar el vist i plau perquè aquelles "dones esbojarrades" -segons alguns- posessin la primera pedra al futbol femení blaugrana, en una matinal benefica al estadi. Estem parlant de 1970. 

Per ratificar-ho, i donar més categoria al acte, va posar al capdavant a un entrenador llegendari: Antonio Ramallets. Tot això, sense la complaença de més de algun directiu de la seva Junta. 

Que tothom sàpiga que, tot i els entrebancs de la Federació Espanyola de Fútbol -que va trigar 10 anys a legalitzar el futbol femení-, ell de una forma o una altra ens va recolzar i va mantenir l'equip. Aquesta continuïtat -en la que també es van involucrar els següents presidents del club- ha portat a que avui en día l'equip femení sigui professional.

Però Agustí Montal era sobretot una gran i excel·lent  persona. Per a nosaltres -pel seu tarannà, el seu tracte i el seu proteccionisme-, va ser el "nostre pare esportiu". Si el necessitàvem, sempre hi era.  El vam disfrutar més d'una vegada com espectador, acompanyat de la seva dolça i estimada esposa. 

Quan les pioneres parlem dels inicis, sempre l'anomenem perquè va ser decisiu i forma part de la nostra historia.  En aquest dia ple de tristor, volem acompanyar a la família. I sapigueu que nosaltres també hem perdut a un dels nostres.

Un milió de gràcies, senyor Montal. 

Carme, Gloria, Alicia, Llansa, Gazulla, Ros, Jaques, Lolita, LLuisa Tresa, Nuri, Merche i Trullas.

Participaciones de loslectores

Másdebates