Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Cal tenir cura de la persona i els seus familiars en els moments finals de la vida

En referència a la carta de Maria Teresa Gil Juan 'Deplorable estado de un centro de cuidados paliativos', ens agradaria donar-li el nostre condol per la mort del seu marit. També agrair-li molt sincerament la seva valentia per exposar situacions molt comuns i de patiment en l’àmbit de l’acompanyament al final de la vida. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Avui en dia, les cures pal·liatives que s'ofereixen per part d'algunes institucions s'aparten molt de la filosofia original d’on provenen. A més, no cobreixen tots els requisits que s’haurien d'oferir sota aquest nom, com sí que es fa altres en països de tot el món. La verdadera filosofia és la de tenir cura de la persona i els seus familiars en moments finals de la vida. Els valors són donar confort, respecte i dignitat en aquest procés. I això és al què vostè feia referència. 

Per aquest motiu, un grup de persones han creat l'associació Hospice.cat per la defensa del dret que té la persona de rebre unes cures de qualitat en el procés final de vida on la frase "no hio ha res per fer" es canviï per “tot està per fer”. La nostra intenció és reclamar uns espais específics.

Gràcies per obrir temes de debats tant importants si volem una societat avançada, que és la que tracta amb respecte el final de vida de les persones.

Participaciones de loslectores

Másdebates