Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Cal rebaixar la tensió ciutadana

La Policía Nacional carga en la escuela Ramon Llull de Barcelona.

La Policía Nacional carga en la escuela Ramon Llull de Barcelona. / FERRAN NADEU

Aquestes últimes setmanes he intentat fer valdre el treball, l'esforç la formalitat i l'ètica que ens caracteritza als catalans, ara per ara, immersos en greus conflictes socials i polítics.

Constato que, després de més de tres dècades d'estabilitat relativa, amb una crisi econòmica pel mig, però amb una pau social remarcable, últimament les desigualtats econòmiques i socials s'han agreujat i els conflictes territorials han aflorat amb força.

Com a resultat, crec que s'han agreujat els problemes en benestar social, impactant en la convivència ciutadana i en la seva salut mental col·lectiva, a la vegada que queda reflectit en la llarga i profunda inseguretat política que no para, amb efectes constatables en les estadístiques sobre pobresa, accidents laborals i víctimes en accidents de trànsit.

Finalment, crec necessari fer meves les recents paraules de l'Abat de Montserrat, Josep Maria Soler: "Detectem molta preocupació entre la ciutadania, caldrà buscar camins que rebaixin la tensió i facilitin el diàleg".

Participaciones de loslectores

Másdebates