Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Busco una habitació a Barcelona en un pis compartit i em demanen 600 euros"

Una habitación de alquiler por días en un piso de La Verneda.

Una habitación de alquiler por días en un piso de La Verneda. / JOAN PUIG

Sóc un jove de 32 anys, professor d'Educació primària i que actualment està buscant una habitació en un pis compartit (com tantes altres vegades havia fet anteriorment) a causa dels preus desorbitats del lloguer en la ciutat de Barcelona i la impossibilitat d'adquirir una vivenda per una sola persona, si no vols deixar-te més de la meitat del sou.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però no, aquest cop no serà tant fàcil. Descartada l'opció de poder viure en intimitat queda l'opció de compartir vivenda... i ja hi tornem a ser. Habitacions de 500 i 600 euros en pisos a compartir entre 4 o 5 persones; habitacions de 400 i 450 euros individuals, interiors i sense ni tan sols armari... i la cosa no acaba aquí, anuncis que són publicats a internet i en 5 minuts tenen més de 200 visites i 50 vegades contactats.

L'especulació sobre el lloguer ara mateix és vergonyosa. I més sobre un lloguer no regulat, on cadascú hi posa el preu que li sembla, apretant cada cop més en veure la necessitat de moltes persones (com he trobat visitant immobles i en portals esperant el seu torn) en trobar un sostre a qualsevol preu. He estat testimoni de la desesperació de moltes persones, i jo mateix sóc un mestre substitut que està vivint (com un favor) en una habitació que m'han deixat per uns dies.

Participaciones de loslectores

Másdebates