Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Benvinguts a la setmana més absurda de l'any 2016

El paseo de Gràcia con las luces de Navidad ya encendidas, en diciembre del 2016.

El paseo de Gràcia con las luces de Navidad ya encendidas, en diciembre del 2016. / FERRAN NADEU

Aquesta és la setmana més absurda de l’any 2016. Una setmana formada per tres dies laborables (dilluns, dimecres i divendres) que s’alternen amb dies festius no té cap sentit i suposa treballar amb l’intermitent posat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els dies de festa sempre són benvinguts, però un cap de setmana de tres o quatre dies seguits es gaudeix molt més que un solitari dimarts o dijous. No hagués estat més racional desplaçar els dies de festivitat a dilluns o dimarts, o a dijous i divendres? Hauríem encadenat un cap de setmana de quatres dies seguits. Fins i tot, hi havia una tercera opció: haver mogut els dies festius a dilluns i divendres, que hagués resultat en dos caps de setmana de tres dies.

De solucions, n’hi ha, i haguessin beneficiat tant a treballadors com a empresaris, que sempre es queixen que aquests dies comporten un malbaratament de recursos productius. De fet, Mariano Rajoy es va comprometre a fer-ho fa cinc anys i és un dels seus compromisos incomplerts. Ara bé, 'con la Iglesia (y con la Constitución) hemos topado'. Tot i que vivim en un país laic, l’Església encara manté molts dels seus beneficis, inclòs el de d’indicar-nos els dies que podem descansar. I la Constitució no es pot tocar, tot i que ja és del segle passat.

Tot plegat, murs que es presenten davant nostre, inamovibles, i que no ens deixen evolucionar.

Participaciones de loslectores

Másdebates