Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Atrapats per la lectura

Imagen de la campaña de fomento de la lectura de la Conselleria de Cultura.

Imagen de la campaña de fomento de la lectura de la Conselleria de Cultura.

"Quina bona idea!" Aquesta expressió, que fan servir els nens petits quan una cosa els engresca, és la que m'ha vingut a la ment en saber que el Departament de Cultura invertirà 105 milions d'euros en un nou Pla de Lectura.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

He començat a llegir amb deteniment els objectius d'aquest nou pla i m'agradaria aturar-me en el primer: "Fer visible la figura del lector", importantíssim. Hi ha centres educatius (malauradament, no gaires) que només començar les classes al matí, destinen una estona a la lectura individual. Els alumnes llegeixen en silenci el llibre que ells mateixos han triat. I ho fan al seu ritme, sense que al darrere hi hagi cap activitat de control.

Mentre els nens i nenes llegeixen, l'ensenyant també llegeix el seu llibre, és el model lector. D'aquesta manera es crea un ambient molt distès i alhora concentrat. Per una estona, cadascú està immers en una història diferent, en un món únic que l'atrapa. Quan es dóna per acabat el temps, es posa un punt al llibre i... fins a un altre moment, individual o col·lectiu, tant se val. El cuquet de la lectura ja ha entrat dins del lector que, alhora esdevindrà model.

Ah, i també voldria aplaudir la campanya 'Fas 6 anys. Tria un llibre', engegada des del curs passat, en la qual als nens i nenes que fan 6 anys, se'ls dóna un val per a comprar-se un llibre. Un bon moment per a familiaritzar-se amb les llibreries i començar la seva biblioteca personal.

Participaciones de loslectores

Másdebates