Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

40 anys amb Miró

Enguany se celebra el 40è aniversari de la Fundació Miró de Barcelona. L'arquitecte Sert va dissenyar-ne l'edifici que ja és inseparable del paisatge del Montjuïc. Tant l'interior com l'exterior mostra les obres de Miró amb una llum blanca extraordinària i amb unes vistes de la ciutat immillorables.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La celebració de l'aniversari es fa amb una nova ordenació de l'obra exposada, ampliada amb noves obres provinents de diverses col·leccions i complint el desig de l'artista d'exposar-les en espais ideats com a capelles, tal com ell ho volia.

Al llarg del recorregut per les sales, començant per les de la planta baixa, s'hi troben de manera cronològica les pintures de Miró, per a passar-hi, després, a la segona planta, a poder contemplar l'obra d'aquells artistes que, d'una forma o altra, estan relacionats amb el món mironià. La web també contempla aquest nou recorregut.

Mentrestant, és bo de comprovar-hi com la Fundació Miró està sempre plena d'estrangers que, atrets pel nostre artista s'hi aproximen, en la seva visita a la ciutat. Alhora, als qui ja coneixem l'obra, aquesta nova ordenació ens permet de fer-ne una nova lectura més completa i sempre interessant.

Un cop més, en la nova exposició, igual que amb les altres, he pogut comprovar-hi com els nens contemplaven amb molta atenció les obres. Fins a certa edat són més receptius i oberts a llenguatges diferents als establerts. Miró agrada molt als infants, ja que no tenen cap prejudici en art. I amb la nova ordenació encara el poden captar més.

Llàstima que l'entrada té un preu una mica alt si no t'apliquen cap descompte. He de dir que com a professora entro gratuïtament, però penso que si miressin de fer preus especials encara vindrien més persones de l'entorn proper, a més a més de les de fora.

Participaciones de loslectores

Másdebates