Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Acomiadaments empresarials: On queda l'ètica?

Un avión de la aerolínea Swiss estacionado en el aeropuerto de Zúrich, el 16 de enero.

Un avión de la aerolínea Swiss estacionado en el aeropuerto de Zúrich, el 16 de enero. / REUTERS / ARND WIEGMANN

Queden molt pocs dies per a la celebració d'una nova edició del Fòrum Econòmic Mundial en la tranquil·la població de Davos, al cantó dels Grisons, a l'est de Suïssa. En plena naturalesa, allunyats i aïllats de la gent, convé recordar com l'aerolínia de bandera helvètica SWISS, amb els seus accionistes germans al capdavant, va forçar als seus proveïdors a baixar els seus costos, és clar, laborals entre ells.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Va ser així com el seu proveïdor de serveis va procedir a la fi del 2013 a traslladar tota la producció del seu centre de treball de Barcelona a Ciutat del Cap, on el lector pot imaginar les condicions salarials que es donen en la seva nova ubicació. Un total de 13 persones entre 36 i 63 anys, directament a la selva en un entorn econòmic salvatge. De res va servir la predisposició dels treballadors de revisió salarial, flexibilitat en la jornada... No els estranyi doncs que si criden o escriuen un correu electrònic en català, la resposta serà en la llengua de Cervantes.

Recordo com una persona representant de l'aerolínia a Madrid va venir a agrair els serveis prestats amb una targeta regal per valor de 100€ i una freda carta. En un món globalitzat, una deslocalització més en tota regla que confirma que la prioritat no són les persones ni la qualitat en el servei: els diners. Màrqueting, publicitat i accions de Responsabilitat Social Corporativa s'encarregaran de disfressar una crua realitat d'un sistema capitalista que fa fallida. Ètica, confiança?

Participaciones de loslectores

Másdebates