Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Abans de prohibir la circulació de vehicles vells cal millorar el transport públic

L'Alcaldessa Ada Colau vol prohibir la circulació de vehicles de més de 20 anys dins d'Àrea Metropolitana de Barcelona, per tal de reduir els nivells de contaminació atmosfèrica.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Trobo que és una gran idea, doncs així les persones que no han pogut adquirir o llogar un habitatge a la capital i han de desplaçar-se diàriament per treballar, estudiar o per exemple acudir a un centre mèdic es veuran obligats a adquirir un vehicle nou i enriquir als seus fabricants.

Així, s'obligarà també a renovar la flota d'autobusos, oi? I una persona discapacitada que ha hagut de fer una gran inversió econòmica adaptant un vehicle per poder desplaçar-se amb un mínim d'autonomia, haurà de repetir aquesta inversió, que és doble, cada deu anys. Finalment, en un o dos anys assistirem a la darrera edició del Rally Barcelona-Sitges. Totes aquestes mesures no serviran per gaire més que per enriquir a qui ja és prou ric, sense facilitar la mobilitat de les persones.

Senyora Ada Colau, voldria proposar-li unes mesures alternatives, però potser no són prou esquerranes o alternatives: crear una xarxa de metro, ferrocarrils, autobusos i tramvies que siguin una alternativa real i competitiva al vehicle particular. Així podrè desplaçar-me en transport públic entre Rubí i, per exemple, Santa Coloma de Gramenet, en menys de les gairebé tres hores que trigo actualment. Malauradament, qui en sortirà beneficiat no seran els fabricants de cotxes, sinó la salut, l'economia i les condicions de vida dels ciutadans. Potser és massa revolucionari, fins i tot per a vostè...

Participaciones de loslectores

Másdebates